Rodbehandlet tand gør ondt. rodbehandlet tand skyllet 7 gange AV!!!!!! 2018-12-28

Rodbehandlet tand gør ondt Rating: 9,8/10 1150 reviews

Rodbehandlet tand.. Åh nej

rodbehandlet tand gør ondt

En rodspidsbetændelse kan undertiden udvikle sig til en smertefuld tandbyld, måske med feberudvikling. Ofte vil behandlingen bestå i en plastfyldning eller en kronebehandling. Ja, det har jeg - men det hjælper nok ikke ligefrem på din tandlægeskræk Jeg fik en rodbehandling - af samme grund som dig. En fortand har kun én rodkanal, mens kindtænderne har to til fire rodkanaler. Knækket tand, som følge af hul i tanden Når del af tanden knækker som følge af et hul i tanden eller hvad tandlægen kalder et caries-angreb, smuldrer eller knækker tanden, fordi hullet har undermineret emaljen og svækket tanden indefra. Beskadigelse af nerven kan ske både, når tanden er knækket pga.

Next

Tandbehandlinger

rodbehandlet tand gør ondt

Der er dog stor risiko for at der senere kommer hul i tænderne der støder op til mellemrummet som følge af at der ofte sidder madrester der. I nogle tilfælde kan rutinemæssige røntgenbilleder dog afsløre et behov for rodbehandling, hvis der ses en rodspidsbetændelse på en ellers symptomfri tand. Hvis rodbehandlingen er gået som forventet, kan tanden med det samme forsynes med en endelig erstatning for den mistede tandsubstans. Det kan endda være, at du ikke opdager skaden øjeblikkeligt. Mit spørgsmål er om fyldningen kan være for høj? Vores tandlæge Kristian Illemann beskæftiger sig også udelukkende med rodbehandling, og arbejder som konsulent for os. Det er sværere for tandlægen at garantere et super resultat og der skal laves større hul i dig, så det tager længere tid at hele bagefter. Under selve tanden følelses det som om der er et tryk.

Next

Er det normalt at have ondt i tanden....

rodbehandlet tand gør ondt

Husk at tygge sammen, før det hærder. Det kan man ikke altid se på forhånd. Eller man har gjort det normale - og at det så ikke virker. Er ellers ikke så pivet - men har aldrig prøvet noget lignende. Men hvis alt betændelsen forsvinder kommer det vel ikke bare igen med det samme? Fik penicilin og hun tog nye billeder fordi hun måske alligevel ikke havde fået tømt rødderne helt. Det sagt, så har jeg i dag ingen af de rodbehandlede tænder, de er alle knækket efter nogle år og blevet revet ud. I den mellemliggende periode lukkes rodkanalen midlertidigt.

Next

Rodbehandling

rodbehandlet tand gør ondt

Hvis betændelsen ikke forsvinder efter første behandling, kan en rodspidsoperation blive nødvendig. Din tand kan være konstrueret sådan, at tanden ikke kan rodbehandles med et godt resultat. Hvis jeg var dig, ville jeg forlange, at tandlægen tager dig alvorligt. Betændelse i nerven kan give tandpine. Hmm jeg ved ikke præcist hvorfor den skal tages over flere gange. Når du kommer forbi til en konsultation på klinikken, kigger vi på, hvilken tand, der er tale om, antallet af kanaler og størrelsen på den afsluttede plastfyldning. Det er også normalt, at en ny-rodbehandlet tand kan være meget øm - både gøre ondt helt af sig selv og være øm ved berøring.

Next

Rodbehandling

rodbehandlet tand gør ondt

Hævelse og eventuel blist fistel kan ses på tandkødet svarende til rodspidsen. Det føles som om at der sidder noget i klemme mellem tænderne og smerten sidder i kæben og kinden, føles det som. Derfor er det også en procedure, der er lidt mere tidskrævende. Men er som sagt ikke sikker. Har aldrig oplevet at få den skyllet mere end en gang. Rodfil i rodkanal Udrensning af rodkanalen kan ske med specialbor.

Next

Knækket tand

rodbehandlet tand gør ondt

Er der kun en lille del af tanden, der brækker af på tværs, vil det ofte være muligt at bygge den op igen. Tak for hjælpen Kære Jens Jeg har ingen forudsætninger for at bedømme, om det er dårligt tandlægearbejde, eller om det er dig, der ikke har sørget for at holde dine tænder rene - også imellem tænderne. Din tandlæge skal afgøre, om din tand er knækket, fordi der er et hul i tanden, og om nerven er i fare. Jeg startede med, for 5 mdr. Det opdager tandlægen typisk, når der tages røntgenbilleder. Jeg tænker bare - hvis det nu gør mega ondt i lang tid bagefter, så er det bare virkelig træls. Husk disse behandlinger foretages altid i lokalbedøvelse, hvorfor denne type af behandling altid er smertefri.

Next

Rodbehandling

rodbehandlet tand gør ondt

Jeg fik i november måned sat en krone på den tand i undermunden man bruger mest til at tygge med. Røntgenbillede af rodfyldt tand efter behandling. På et røntgenbillede kan man kontrollere, om rodfyldningen er tilfredsstillende, dvs. Har man tænder med store fyldninger, og dermed svage tænder eller kraftigt belastede tænder, kan det være en god idé at få dem repareret med stærke materialer eller sølvamalgam. Når der er skabt adgang til tandens indre, fjerner tandlægen tandens nerve, og renser tandens indre for betændelsesvæv og bakterier. Hvis tanden var mere medtaget før rodbehandlingen, kan det være en god ide at få sat en på. Behandlingen afhænger helt af, hvor alvorlig tandfrakturen tandskaden er.

Next

Knækket tand

rodbehandlet tand gør ondt

Hun kikker kort på tanden og siger den skal nok rodbehandles, jeg siger det kan jeg da ikke lige forstå, da jeg ikke kan mærke noget i tanden. Og kan du ikke lige uddybe hvorfor du ikke kunne få en imens du var graivd og hvad det der nerve-halløj er for noget? Dette gør vi med nogle specielle tynde file, der glatter siderne af rodkanalen med en antibakteriel væske, som vi skyller rodkanalen med. Eller den kan have haft en medfødt misdannelse, så der blev problemer. Som du kan se er det ikke helt enkelt. Har du en rodbehandlet tand, der gør ondt, skal du ikke tøve med at.


Next

Er det normalt at have ondt i tanden....

rodbehandlet tand gør ondt

Hvis de ikke tager dig alvorligt, vil jeg foreslå dig at flytte til en anden tandlæge. Fik antibiotika ad flere omgange. Bestil en tid med det samme, så det kan blive undersøgt. En tand kan godt rodbehandles mere end én gang, men sædvanligvis plejer der, at gå en del år imellem. Det er muligt, at du kan være øm i kæben eller i tandkødet omkring tanden lige efter, men ikke i tanden, da nerven er blevet slået ihjel, før kronen blev sat på. Derfor flytter tænderne sig hele livet i takt med at de slides. Kunne simpelthen ikke mere til sidst.

Next